17.01.2020 07:00
ZAGREB, 16. siječnja 2020. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je donijelo rješenje kojim se utvrđuje da su društvima ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje po sili zakona prestala važiti ranija odobrenja za obavljanje poslova osiguranja.
Do te promjene došlo je po sili zakona s obzirom da su ERGO društva krajem prošle godine izvršila najavljeni prijenos svog portfelja na slovensko društvo Zavarovalnica Sava d.d., za što su prethodno ishodili odobrenje Hanfe, navodi se u priopćenju.

U sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu upisane su odgovarajuće promjene te je ERGO osiguranje d.d. preoblikovano i preimenovano u SO poslovno savjetovanje d.o.o., a ERGO životno osiguranje d.d. u SŽO poslovno savjetovanje d.o.o. te je izvršena i odgovarajuća promjena predmeta poslovanja, kaže se dalje.Sava osiguranje 1. prosinca lani zaključilo je preuzimanje portfelja društava ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje.

Kupoprodajni ugovor između Sava osiguranja i dvaju ERGO društava, u vlasništvu njemačke osiguravateljske grupacije, potpisan je još u proljeće 2018. godine, a spajanju društava prethodilo je odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), dok je vrijednost transakcije poslovna tajna.

Hrvatska podružnica Sava osiguranja u 2019. godini na hrvatskom tržištu imala je udio od 1,33 posto, s vrijednošću premija osiguranja od 106,6 milijuna kuna. Tržišni udio ERGO Hrvatska dosezao je 0,65 posto, s premijom osiguranja od 52,7 milijuna kuna.

Upravno vijeće Hanfe danas je dalo i odobrenje Generali osiguranju za preuzimanje portfelja osiguranja Izvor osiguranja, koje se bavi neživotnim osiguranjima, a donijelo je i niz pravilnika.

KALKULATORZAGREB, 25. travnja 2024. (Hina) - Ericsson Nikola Tesla (ENT) je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 6,4 milijuna eura, podaci su iz financijskog izvještaja te kompanije objavljenog u četvrtak.

ZAGREB, 25. travnja 2024. (Hina) - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic u četvrtak.

KRIŽ, 25. travnja 2024. (Hina) - Trgovački lanac Lidl otvorio je u četvrtak logističko - distributivni centar u Križu, u koji je investirao 120 milijuna eura.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Na 30. sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva "Seafood Expo Global 2024" koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u srijedu iz HGK.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.