21.11.2022 10:25
ZAGREB, 17. studenoga 2022. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla i HT Mostar potpisali su u četvrtak u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 57 milijuna kuna, izvijestili su iz Ericsson NT. 
Riječ je o ugovorima za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže HT Mostar, kojima se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja dviju kompanija. Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević. Novi ugovori, kako se navodi, dodatno osnažuju suradnju između kompanija i preduvjet su za implementaciju najsuvremenije tehnološke infrastrukture što će omogućiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima ovog operatora. Primorac je kazao kako su sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom NT ugovorili završnu fazu projekta implementacije 4G/4G+ mobilne mreže, poštujući najviše sigurnosne standard. "Temeljem ovih ugovora povećat ćemo pokrivenost i kapacitete te našim korisnicima pružiti veće brzine i bolje korisničko iskustvo na putu prema 5G", istaknuo je. Kovačević je izrazila zadovoljstvo sklapanjem novih ugovora. "Najnovija tehnološka rješenja, koja će zajedničkim timskim radom implementirati stručnjaci Ericssona NT i HT-a Mostar, doprinijeti će kvaliteti usluga u mobilnoj mreži našeg kupca, kao i zadovoljstvu korisnika. Potpisivanjem dodatno osnažujemo naše partnerstvo koje je utemeljeno na tehnološkom liderstvu i visokoj kvaliteti isporuka", kazala je.

Digitalne bankeZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata. 

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Grupa Končar potpisala je u Ateni s grčkom elektroprivredom "Public Power Corporation" (PPC) ugovor za prvu fazu revitalizacije grčke hidroelektrane Messochora u Grčkoj, izvijestili su u četvrtak iz Končara ne navodeći vrijednost ugovora. 

BERLIN, 29. studenoga 2022. (Hina/Reuters) - Godišnja inflacija potrošačkih cijena u Njemačkoj blago je popustila u studenome, no još je uvijek blizu rekordno visokih razina zbog kontinuirano snažnog rasta cijena energije i hrane, pokazale su u utorak procjene statističkog ureda.

SEUL, 29. studenog 2022. (Hina/Reuters) - Južnokorejska automobilska grupa Hyundai Motor objavila je da je s američkim proizvođačem SK On-om dogovorila opskrbu baterijama za električne automobile kako bi iskoristili nove američke porezne poticaje.