22.09.2022 11:31
ZAGREB, 21. rujna 2022. (Hina) - Zagrebačka pivovara predstavila je u srijedu investiciju u logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću, vrijednu gotovo 18 milijuna kuna. 
Ulaganje koje je danas predstavljeno u Zaprešiću nastavak je investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta. "Novi investicijski ciklus obilježio je ovu za nas vrlo važnu godinu, u kojoj slavimo 130 godina postojanja", kazao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac. Ciklus ovogodišnjih investicija, kako je rekao, važan je jer povećava konkurentnost na tržištu i kvalitetu usluga kupcima. Podsjetio je da je u lipnju predstavljena investicija od 64 milijuna kuna u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki u proizvodnom pogonu u Zagrebu. Investicijom u Zaprešiću proširene su logističke površine i natkrivene skladišne površine te kamionski terminal, što će osigurati sigurniji i jednostavniji protok prometa. Osigurane su i dodatne skladišne površine nužne zbog povećanog proizvodnog kapaciteta i novog proizvodnog asortimana. Ukupno je izgrađeno 5.400 četvornih metara novih skladišnih hala i dodatnih 9.000 četvornih metara vanjskih logističkih površina, među kojima i novi terminal za kamione.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk rekao je da poslovanje Zagrebačke pivovare u Zaprešiću značajno doprinosi poslovnom imidžu grada i privlačenju novih investitora. Gradska uprava, kako je kazao, aktivno radi na stvaranju povoljne poslovne klime i razvoju nove gospodarske zone koja je planirana uz buduću istočnu obilaznicu grada čija će trasa prolaziti upravo uz novi logistički, distributivni i komercijalni centar. Time će se dodatno unaprijediti već sada odličan prometni položaj Zaprešića, a nadamo se da će nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu pozitivno utjecati i na daljnja ulaganja i razvoj Zagrebačke pivovare u Zaprešiću, rekao je Turk. Investicijski ciklus Zagrebačke pivovare, kako je rečeno, nastavit će se i u naredne dvije godine kada se očekuje i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca.

GorivoZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na pijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura, izvijestila je Ina u petak.

ZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Fortenova grupa u četvrtak je izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

ZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Troškovi rada po satu u Hrvatskoj bili su u 2023. godini otprilike upola niži od prosjeka u eurozoni i EU, uz upola niži udio doprinosa, pokazali su u četvrtak podaci Eurostata.

ZAGREB, 27. ožujka 2024. (Hina) - Hrvatska farmaceutska industrija, uz regulatornu podršku, može zauzeti važno mjesto na europskoj razini i pružiti veću sigurnost u opskrbi lijekovima, istaknuto je u srijedu na konferenciji posvećenoj održivosti domaće industrije generičkih i biosličnih lijekova.

BRUXELLES, 27. ožujka 2024. (Hina) - Kohezijska politika Europske unije pridonijet će rastu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za osam posto do kraja 2030. godine, objavila je u srijedu Komisija u svom izvješću o koheziji.