11.05.2022 12:29
FRANKFURT, 11. svibnja 2022. (Hina/Reuters) – Europski turoperator TUI izvijestio je u srijedu da je prva tri ovogodišnja mjeseca zaključio s gotovo upola manjim gubitkom i prognozirao pozitivne rezultate u cijeloj godini, istaknuvši snažne rezervacije za ljetni odmor.

U drugom fiskalnom tromjesečju koje je završilo u ožujku TUI je poslovao s temeljnim gubitkom prije kamata i poreza (EBIT) od 330 milijuna eura. U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 633 milijuna eura. Prihod im je udeveterostručen, na 2,13 milijardi eura, budući da su ljudi nakon ublažavanja epidemioloških ograničenja ponovo počeli putovati. "Prvi znak bilo je dobro poslovanje tijekom uskršnjih blagdana. Velika potražnja za putovanjima i dobri poslovni rezultati potvrđuju naše prognoze. Godina 2022. bit će dobra, s puno putovanja tokom ljeta", kazao je u priopćenju izvršni direktor Fritz Joussen. TUI-jevi kapaciteti približit će se ove godine razinama iz pretkrizne 2019. godine, dodao je Joussen.

ECOZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list. 

FRANKFURT, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa podnio je zajedničku ponudu sa švicarskim brodogradilištima MSC za kupnju kontrolnog udjela u ITA Airwaysu, nasljedniku bivše talijanske zrakoplovne kompanije Alitalia.

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije.