26.11.2021 09:38
ZAGREB, 25. studenoga 2021. (Hina) - Hrvatski brend ekoloških tenisica Miret, koji se razvija uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), pokrenuo je crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi te u prva dva dana prikupio više od 250 tisuća eura, izvijestili su u četvrtak iz ZICER-a. 
Funderbeam je platforma za kupnju i prodaju udjela u privatnim tvrtkama koja omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu investitori i ostvare udio u tim tvrtkama. Miret kampanja traje od 23. studenog do najkasnije 21. prosinca ili do ostvarenja punog iznosa, a lansirana je s ciljem prikupljanja investicije u iznosu od 560 tisuća eura. Većina prikupljenih sredstava, kako se navodi, bit će uložena u financiranje daljnje proizvodnje i širenje prema novim retail kupcima kroz oglašavanje i B2B suradnje s drugim brendovima i tvrtkama. Manji dio sredstava planiraju uložiti u razvoj novih proizvoda i certifikacije postojećih i budućih proizvoda prema strogim ekološkim standardima kako bi službeno i znanstveno potkrijepili njihove tvrdnje o održivosti Miret proizvoda.

Vodeći investitor u projektu je udruženje poslovnih anđela iz Austrije, Danube Angels. Miret je prvi projekt iz Hrvatske kojeg Danube Angels podržavaju. U priopćenju se navodi i kako se Miret intenzivno sprema za sljedeću godinu te trenutno istovremeno rade na uvođenju novih materijala te na razvoju potpuno novog dizajna tenisica i tipova obuće. "Ove godine bili smo posvećeni razvoju proizvoda, širenju tima, definiranju našeg impacta i mjerenju našeg tržišnog potencijala i spremni smo da iduće godine uvećamo proizvodnju i prodaju. Čeka nas jako puno posla kako bi ostvarili planove koje smo si zacrtali i obećali investitorima, a kupce čekaju novi modeli, nove boje i novi proizvodi", rekao je suosnivač Mireta Domagoj Boljar.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.

ZAGREB, 19. travnja 2024. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za veljaču iznosila je 1.248 eura, što je u odnosu na isti mjesec 2023. nominalno više za 12,8 posto, a realno za 8,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u srijedu.

ZAGREB, 19. travnja 2024. (Hina) - Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, koji se obilježava 19. travnja, u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) uručene su godišnje nagrade "Top of the Funds" za poslovne rezultate investicijskih fondova ostvarene u 2023. godini, a koje tradicionalno dodjeljuje Grupacija UCITS fondova Udruženja investicijskih i mirovinskih fondova HGK.