25.11.2021 13:00
ZAGREB, 25. studenoga 2021. (Hina) - AD Plastik grupa je ugovorila nove poslove u Rusiji s alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ u vrijednosti 47,7 milijuna eura za različite modele vozila, objavio je u četvrtak solinski proizvođač auto dijelova. 
Predviđeno trajanje projekta AD Plastik grupe u Rusiji iznosi pet godina, tek su kratko izvijestili iz AD Plastika putem Zagrebačke burze. Inače, prema ranije objavljenom financijskom izvješću, neto dobit AD Plastik grupe u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 22,97 milijuna kuna, što je 3,5 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok je istovremeno dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini grupe smanjena za 10,3 posto, na 97,49 milijuna kuna. Poslovni prihodi AD Plastik grupe iznosili su 830,51 milijuna kuna i niži su za 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su istovremeno poslovni rashodi grupe smanjeni za 0,3 posto, na 802,5 milijuna kuna.

Matično društvo AD Plastik d.d. u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarilo neto dobit od 5,26 milijuna kuna, što je pad od 87,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen u komentaru financijskog izvješća je istaknuo da tvrtka posluje u vrlo zahtjevnom i izazovnom razdoblju, a nedostatak poluvodiča na globalnom tržištu odražava se i na njihovo poslovanje. "Unatoč optimističnijim očekivanjima i planovima, sada je razvidno kako ova kriza ima dalekosežnije posljedice od prvih najava. Kako naše tvornice  prate operativne planove kupaca, na koje je zastoj u isporuci čipova ozbiljno utjecao, rezultati poslovanja lošiji su od predviđanja", rekao je tada Došen, dodavši da je većina proizvođača automobila zbog toga primorana značajno smanjiti svoje planove proizvodnje, a posljedično su na to primorani i svi dobavljači unutar industrije. Naglasio je i kako AD Plastik grupa prilagođava svoje poslovanje situaciji na tržištu te je, iako se kriza s poluvodičima reflektira i na rusko tržište, u svojim ruskim tvornicama u prvih devet mjeseci ostvarila porast prihoda veći od 25 posto u odnosu na isto vrijeme lani. 

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.