15.09.2021 08:10
ZAGREB, 14. rujna 2021. (Hina) - Fortenova grupa zaključila je prodaju Poliklinike Aviva, čiji novi vlasnik postaje investicijsko društvo Provectus Capital Partners (PCP), izvijestili su u utorak iz Fortenove ne navodeći vrijednost transakcije.

Član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško istaknuo je da tom transakcijom Fortenova grupa uspješno privodi kraju cijeli proces dezinvestiranja dijela kompanija koje nisu u funkciji njezinih temeljnih djelatnosti.

"Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta, jer smo za sve naše kompanije iz netemeljnih djelatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istodobno, Fortenova grupi će to omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture", poručio je Peruško. PCP će, kako se navodi u priopćenju, nastaviti investirati u rast poslovanja Avive, koja će zauzeti središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

Komentirajući tu transakciju izvršni direktor financija Fortenova grupe James Pearson rekao je da je Fortenova grupa kroz suradnju s PCP-om osigurala kvalitetnog strateškog i financijskog partnera te omogućila daljnji razvoj i realizaciju punog potencijala Poliklinike Aviva, u korist njezinih pacijenata, dobavljača i zaposlenika.

Predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a Igor Čičak je kazao da privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u idućim godinama, a akvizicijom Avive su stekli kvalitetnu poziciju i ključni know-how za nastavak svojih investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora. "Predani smo daljnjem razvoju Avive i novim investicijama kako bi osigurali maksimalnu dodanu vrijednost i korisnicima i zaposlenicima te na taj način podigli i osigurali dugoročno kvalitetno održivo poslovanje i vrijednost same Avive", izjavio je Čičak.

Poliklinika Aviva ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika, navodi se u priopćenju. PCP je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

GorivoZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na pijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura, izvijestila je Ina u petak.

ZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Fortenova grupa u četvrtak je izvijestila kako je pozvala odabrane ponuđače na nastavak sudjelovanja u procesu potencijalne prodaje poslovnog područja poljoprivrede, te da su neobvezujuće ponude pokazale velik interes za preuzimanje njezinih poljoprivrednih kompanija.

ZAGREB, 28. ožujka 2024. (Hina) - Troškovi rada po satu u Hrvatskoj bili su u 2023. godini otprilike upola niži od prosjeka u eurozoni i EU, uz upola niži udio doprinosa, pokazali su u četvrtak podaci Eurostata.

ZAGREB, 27. ožujka 2024. (Hina) - Hrvatska farmaceutska industrija, uz regulatornu podršku, može zauzeti važno mjesto na europskoj razini i pružiti veću sigurnost u opskrbi lijekovima, istaknuto je u srijedu na konferenciji posvećenoj održivosti domaće industrije generičkih i biosličnih lijekova.

BRUXELLES, 27. ožujka 2024. (Hina) - Kohezijska politika Europske unije pridonijet će rastu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za osam posto do kraja 2030. godine, objavila je u srijedu Komisija u svom izvješću o koheziji.