20.07.2021 09:59
rad od kuće
SAN JOSE, 19. srpnja 2021. (Hina/Reuters) - Američka tehnološka kompanija Zoom Video Communications najavila je kupnju tvrtke za poslovne telefonske usluge u oblaku Five9 za 14,7 milijardi dolara, šireći poslovanje na kontaktne centre.  
Zoom je tijekom pandemije postao poznato ime i miljenik investitora jer su tvrtke i škole koristile njegove usluge za održavanje virtualne nastave i poslovnih sastanaka i druženja u vrijeme strogih ograničenja društvenog života i gospodarskih aktivnosti. Kalifornijska kompanija sada se planira preusmjeriti na odjel za telefonske pozive u oblaku Zoom Phone i za servis video-konferencija Zoom Rooms kako bi što uspješnije odoljela pritisku pojačane konkurencije Facebooka i Googlea. "Očekuje se da će akvizicija ojačati prisutnost Zooma među potrošačima u poslovnom sektoru i omogućiti mu da ubrzanim tempom realizira dugoročnu priliku za rast dodavanjem tržišta kontaktnih centara, vrijednog 24 milijarde dolara", priopćio je Zoom. Akvizicija će nadopuniti uslugu Zoom Phone dodavanjem poslovnih klijenata Five9-a i softverom za kontaktne centre, ističe se u priopćenju.

Korisnici Five9-a uključuju Under Armour, Lululemon Athletica i Olympus, stoji na internetskoj stranici. Five9 će postati operativni odjel Zooma, a njegov izvršni direktor Rowan Trollope zadržat će čelno mjesto nakon zaključenja transakcije, koje se očekuje u prvoj polovini 2022. godine. Globalna potrošnja na videokonferencije bazirane na oblaku trebala bi ove godine dosegnuti 5,41 milijardu dolara, s 5,02 milijarde dolara u 2020. godini, prema konzultantskoj kući za tehnološki sektor Gartner.

RASTZAGREB, 22. srpnja 2021. (Hina) - Osječka Saponia je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 20,6 milijuna kuna neto dobiti, što je 93 posto veća dobit nego u istom razdoblju lani kada je iznosila 10,6 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi. 

ZAGREB, 22. srpnja 2021. (Hina) - Neto dobit grupe Podravka u prvom je polugodištu ove godine dosegnula 197,6 milijuna kuna, što je 22,3 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, objavili su u četvrtak iz te kompanije. 

ATLANTA, 22. srpnja 2021. (Hina/Reuters) - Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je o snažnom rastu prihoda i dobiti u drugom tromjesečju zahvaljujući oporavku potražnje paralelno ublažavanju mjera suzbijanja pandemije koronavirusa i cijepljenju građana protiv covida 19.

ZAGREB, 21. srpnja 2021. (Hina) - Hrvatski poduzetnici lani su poslovali s konsolidiranom neto dobiti od gotovo 21 milijarde kuna, što je za 34,3 posto manje nego u 2019. godini, pokazuju u srijedu objavljeni podatci Financijske agencije (Fina).

LOS GATOS, 21. srpnja 2021. (Hina/Reuters) - Streaming platforma Netflix planira veća ulaganja u video igrice budući da očekuje slabiji rast broja pretplatnika na uslugu streaminga zbog sve konkurencije i ukidanja pandemijskih ograničenja koja su držala ljude kod kuće.