05.05.2021 10:17
Kruh
ZAGREB, 5. svibnja 2021. (Hina) - Uprava Podravke je u sklopu nedavno najavljenog investicijskog ciklusa grupe donijela odluku o investiranju gotovo 30 milijuna kuna u tehnološku modernizaciju proizvodnje, objavili su u srijedu iz Podravke.

Riječ je o investiciji usmjerenoj na nabavku linija za proizvodnju i pakiranje ekstrudiranih proizvoda u okviru tvornice Koktel peciva smještenoj u Koprivnici. S tom će investicijom Podravka u potpunosti modernizirati taj tehnološki i radni proces što će, uz dizanja efikasnosti samog proizvodnog procesa, stvoriti pretpostavke za proizvodnju postojećih, ali i novih proizvoda iz segmenta žitarica za djecu, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi. "Kada je riječ o tržištu žitarica za djecu, Podravka sa svojom markom Lino zauzimaju vodeću poziciju na domaćem tržištu, dok su tržištima Slovenije i Srbije jedan od najetabliranijih ponuđača. Instalacijom nove linije za proizvodnju, podiže se kapacitet proizvodnih mogućnosti, a time i mogućnosti za daljnji rast i razvoj spomenutog asortimana proizvoda", ističu iz koprivničke prehrambene kompanije. Kako najavljuju, modernizacija Podravkinih proizvodnih cjelina nastaviti će se i u narednom razdoblju te je namjera kompaniju dovesti na optimalnu razinu razvijenosti kako bi mogla adekvatno odgovoriti sve većim zahtjevima brojnih tržišta na kojima posluje, a ujedno stvoriti kvalitetnije uvjete za rad.

Podravka je krajem travnja objavila financijsko izvješće za prvo tromjesečje ove godine, u kojem je grupa ostvarila neto dobit od 105,2 milijuna kuna, što je za 15,6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Tada su objavili da je Nadzorni odbor dao suglasnost Upravi za pokretanje investicijskog ciklusa koji će se odvijati u nekoliko faza.

NekretninaOPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria, izvijestili su u utorak iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.