13.04.2021 14:31
BERLIN, 13. travnja 2021. (Hina/Reuters) – Raspoloženje ulagača u Njemačkoj pogoršano je u travnju zbog mogućih strožih mjera zatvaranja koje bi pritisnule osobnu potrošnju, objavio je u utorak institut za ekonomska istraživanja ZEW.
ZEW-ov indeks očekivanja ulagača za gospodarstvo u idućih šest mjeseci pao je u travnju prvi puta od studenoga prošle godine, za 5,9 bodova u odnosu na ožujak, na 70,7 bodova, pokazuje ZEW-ovo istraživanje."Stručnjaci za financijsko tržište nešto su manje euforični nego u prethodnom mjesecu," rekao je predsjednik ZEW-a Achim Wambach, dodajući da su očekivanja osobne potrošnje oslabila zbog straha od mogućeg strožeg zaključavanja."ZEW-ov pokazatelj ekonomskog raspoloženja još je uvijek na vrlo visokoj razini, a ocjene trenutnog stanja (u gospodarstvu) puno su pozitivnije no što su bile u ožujku", dodao je Wambach.Indeks koji mjeri ocjenu aktualnog stanja poskočio je za 12,2 boda, na minus 48,8 bodova.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.