25.01.2021 07:05
ZAGREB, 22. siječnja 2021. (Hina) - Ericsson Nikola Tesla ENT) ugovorio je nove poslove s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom pravosuđa i uprave vrijedne ukupno oko 35 milijuna kuna, priopćili su u petak iz ENT-a.
U suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika Promet, Ericsson Nikola Tesla je s MUP-om potpisao ugovor vezan uz nastavak provedbe projekta "Zelene granice“, cilj kojega je uspostava nadzora nad državnom granicom sukladno Schengenskim pravilima.

Suradnja se, stoji u priopćenju, odnosi na opremanje terenskih vozila MUP-a visoko sofisticiranom video opremom povezanom sa središnjim nacionalnim kao i lokalnim centrima za nadzor državne granice. U tom području, u suradnji s tvrtkom Securitas Hrvatska, s MUP-om je potpisan i ugovor vezan za stacionarne sustave što se odnosi na opremanje dodatnih lokacija video opremom i softverom koje funkcionalnostima odgovaraju Schengenskim pravilima.

S Ministarstvom pravosuđa i uprave ENT je potpisao ugovor vezan uz usluge unaprjeđenja, dorade i nadogradnje ZUP IT sustava (jedinstveni aplikativni sustav za praćenje i nadzor upravnog postupanja) te edukacije korisnika.Ugovoreni poslovi uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. Cilj projekta je uslugama unaprijediti postojeći ZUP IT sustav kojim se prikupljaju podaci u cilju unaprjeđenja praćenja upravnog postupanja i odlučivanja u javnopravnim tijelima, te otklanjanja nepotrebnih upravnih postupanja.Postojeći ZUP IT sustav bit će unaprijeđen doradom trenutnih i dodavanjem novih funkcionalnosti u sustav, na prijedlog primarnih korisnika sustava.

RibaZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Na 30. sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva "Seafood Expo Global 2024" koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u srijedu iz HGK.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska zajednica inovatora raspisala je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Inovacija godine" za 2023. godinu, koja se dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unapređenju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva RH .

OPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.