20.11.2020 06:56
ZAGREB, 19. studenoga 2020. (Hina) - Iz Zagrebačkoj holdinga u četvrtak su izvijestili da je agencija Moody's povećala kreditni rejting Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga s Ba2 na Ba1, uz izmjenu izgleda iz pozitivnih u stabilne.
U izvješću agencije navodi se, među ostalim, da povećanje ocjene Grada Zagreba odražava poboljšanje kreditnog rejtinga države, nastavak dobre prakse upravljanja proračunom te stabilne financijske osnove koje će, prema procjeni, izdržati utjecaje izazvane pandemijom koronavirusa.

Nadogradnja rejtinga Zagrebačkog holdinga temelji se na vrlo jakoj povezanosti s vlasnikom – Gradom Zagrebom, njegovim jasnim javnim politikama te ključnom ulogom Zagrebačkog holdinga u komunalnom sektoru grada Zagreba, ističu iz Zagrebačkog holdinga.

Agencija Moody's u petak je podigla kreditni rejting Hrvatske za jedan stupanj, iz 'Ba2' u 'Ba1', najvišu razinu u neinvesticijskoj kategoriji, a izmijenila je izglede iz pozitivnih u stabilne.

NekretninaOPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria, izvijestili su u utorak iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.