27.05.2020 07:10
ZAGREB, 26. svibnja 2020. (Hina) - Trgovački sud u Pazinu za 8. lipnja sazvao je skupštinu vjerovnika Uljanik Pomorstva d.o.o. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o unovčenju imovine te tvrtke i o prisilnoj naplati tražbine prema brodogradilištu 3.maj, a istoga dana održat će se i skupština vjerovnika krovne tvrtke, Uljanika d.d. u stečaju.

Uljanik Pomorstvo tvrtka je kći Uljanika d.d. za koju je stečaj bio otvoren lani u listopadu, a na temelju podataka  Financijske agencije (Fine), lani u lipnju nepodmirene obveze tog dužnika iznosile su 16,72 milijuna kuna. Prema tada objavljenim podacima, Uljanik Pomorstvo imalo je samo jednog zaposlenog, ali i oročen novac na pet otvorenih računa u četiri komercijalne banke. 

Podsjetimo, pazinski Trgovački sud ranije je za 8. lipnja sazvao i skupštinu vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o preuzimanju ili nastavku parničnih sporova čija vrijednost prelazi milijun kuna, ali i o izboru dva člana odbora vjerovnika. Osim toga, vjerovnici bi trebali odlučivati o prijenosu opreme koja nije opterećena razlučnim pravima kao temeljnog kapitala u društvo Uljanik brodogradnja 1856 d.o.o.

Sazivanje skupštine vjerovnika uslijedilo je nakon prošlomjesečnog sudskog rješenja kojim se u stečajnom postupku određuje prodaja brodova za prijevoz rasutog tereta i prijevoza žive stoke Uljanik 527 i Uljanik 526. Vrijednost, način i uvjeti prodaje tih brodova u gradnji utvrdit će se naknadnim zaključkom u prodaji, isticalo se u rješenju.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.